Optimaliseer het gebruik van jouw boiler

Eddi – optimaliseer het gebruik van jouw boiler

Wil je alles uit jouw zonnepanelen halen? Dan is eddi een grote aanrader. Deze slimme zonnestroom omvormer zorgt er namelijk voor dat jij jouw zelf opgewekte energie volledig kunt optimaliseren. En heb je daarnaast ook al een elektrische boiler in huis, of wil je deze nog gaan aanschaffen? Dan is eddi al helemaal voordelig. In deze blog leggen we je graag meer uit over eddi en wat voor aanwinst het voor jou kan zijn.

Wat is eddi?

In huishoudens die zelf zonne-energie opwekken kan eddi eigenlijk niet ontbreken. Eddi is namelijk een zonnestroom omleider, die schakelt tussen jouw verwarmingsapparatuur waardoor je altijd alles uit jouw opgewekte stroom haalt. Gebruik je zo’n omleider niet, dan is dat hartstikke zonde. De meeste energie gaat in dat geval namelijk terug naar het elektriciteitsnet.

Heb je zonnepanelen? Dan is het goed om te weten dat je slechts 27% van de stroom die je opwekt daadwerkelijk gebruikt. Best weinig is dat eigenlijk. Het is daarom ook bizar om te beseffen dat met een zonnestroom omleider als eddi je veel meer zelf opgewekte energie benut. Met zo’n omvormer benut je namelijk wel 95% van de energie. Dit maakt eddi ook echt een efficiënte investering die je zo weer terug hebt verdiend.

Wat ook handig is om te weten, is hoe eddi werkt. De omleider is continu bezig met bepalen wat de beste manier is om de energie zo optimaal mogelijk te benutten. Allereerst neemt eddi overtollige zonne-energie op en verplaatst dit naar een opslagtank. Vervolgens wordt deze energie, indien nodig, gebracht naar waar behoefte is aan verwarming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan die warme douche of de vloerverwarming.

Eddi kent zes zeer belangrijke functionaliteiten. Dit zijn de fundamentele eigenschappen van het apparaat die het zo effectief en comfortabel maken. Zo leidt hij stroom om, warmt hij op met een laag vermogen, schakelt hij tussen verwarmingsapparatuur, circuleert hij warm water in de tank, is hij voorzien van een handige app en is hij Smart-Grid-ready. Dit alles zorgt ervoor dat jij het maximale uit jouw opgewekte energie haalt. Later in deze blog bespreken we deze functies nog wat uitgebreider.

Waarom een zonnestroom omleider?

Het grootste voordeel is natuurlijk voor de hand liggend. Eddi zorgt er namelijk voor dat jij het gebruik van jouw zelf opgewekte energie kunt optimaliseren. Met eddi haal je dus echt alles uit jouw zonnepanelen. Dat zorgt er ook meteen voor dat je (vrijwel) niets teruglevert aan het net, waardoor je hier minder afhankelijk van bent. Eddi maakt daarnaast ook jouw uitstoot een stuk lager. Dat komt doordat je nu meer gebruik maakt van duurzame energie.

Verder dalen de energierekeningen natuurlijk ook door het verhoogde gebruik aan groene energie. Dit is een voordeel voor mens én milieu. Ook is eddi geschikt voor elk seizoen waardoor je hem het gehele jaar door kunt gebruiken, en kun je hem gemakkelijk aansluiten op elk soort zonnepanelen.

Zo helpt eddi jou met de salderingsregeling

De salderingsregeling zorgt ervoor dat je minder belasting betaalt over jouw zelf opgewekte energie. Wanneer je meer opwekt dan je verbruikt, lever je dit terug aan het net. Jaarlijks wordt dit dan verrekend op jouw energierekening. Het kabinet wilde deze regeling afbouwen, maar volgens de Rijksoverheid blijft hij toch bestaan in de huidige vorm.

Het is natuurlijk goed nieuws dat de regeling nu niet wordt afgebouwd, maar dat wil niet zeggen dat het nooit zo ver zal komen. Daarom is het een goed idee om op dit soort maatregelen voorbereid te zijn. Met eddi weet je namelijk zeker dat je geen last hebt van de afbouw van de salderingsregeling. En blijft de regeling bestaan? Dan ben je alsnog voordeliger uit aangezien je meer van je zelf opgewekte energie gebruikt.

Over Myenergi

In 2016 hebben twee mensen met een passie voor hernieuwbare energie Myenergi opgericht. Lee Sutton en Jordan Brompton, trotse eigenaren van de organisatie, hadden een visie voor hernieuwbare energie en hebben deze tot leven gebracht. Daarom kunnen de twee oprichters zichzelf nu vol trots de eerste aanbieder van een eco-smart home-energieoplossing noemen. Myenergi gaat hard en is niet van plan om binnenkort te stoppen. Met hun blik op het verduurzamen van de wereld blijven ze constant innoveren om ons te voorzien van de meest toekomstgerichte oplossingen.

Eddi en jouw boiler

Het kan gebeuren dat er niet genoeg zonne-energie is om alle verwarmingssystemen te laten werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan donkere winter ochtenden of bewolkte dagen. Gelukkig schiet eddi te hulp op dit soort momenten. Eddi zorgt namelijk dat het water verwarmd wordt met de energie die wel beschikbaar is. Zo kun jij dus alsnog altijd het maximale uit jouw boiler halen en hoef je je nooit druk te maken over de kosten. Met eddi kun je simpelweg heerlijk genieten van een warme douche, zonder na te denken over torenhoge rekeningen.

Geweldige functionaliteiten

Eddi is enorm innovatief en het systeem kent een hoop voordelen. Zo weet het apparaat altijd op welke manier je het meeste uit jouw energie haalt. Natuurlijk betekent dat ook dat er enorm veel handige functionaliteiten gekoppeld zijn aan het systeem. De belangrijkste zijn:

  • Zonnestroom omleiden. Alle onbenutte zonne-energie wordt teruggeleid naar jouw woning. Zo wordt het gebruik ervan geoptimaliseerd.
  • Opwarmen met een laag vermogen. Eddi houdt water gemakkelijk warm wanneer het verwarmingssysteem niet actief is.
  • Schakelen tussen verwarmingsapparaten. Dankzij eddi gebruik je altijd de meest effectieve manier om jouw woning te verwarmen.
  • Geavanceerde warm water functie. Eddi circuleert het warme water in de tank, zodat het sneller beschikbaar is voor jou.
  • Bediening via de Myenergi app. Je regelt hiermee praktische dingen zoals het zetten van timers voor jouw boiler.
  • Smart-Grid-ready. Eddi gebruikt slimme technologie om feilloos samen te werken met andere Smart-Grid-ready apparaten zoals de warmtepompboiler.
  • Voorzien van een LCD display. Je bekijkt hiermee precies wat je bespaart.

Installatie service van Boilerhuis

Zie je het niet zitten om jouw eigen boiler en/of eddi te installeren? Dan is het een goed idee om een van onze specialisten in te schakelen. Dit doe je gemakkelijk door te kiezen voor onze installatieservice. Je ontvangt dan namelijk een erkende professional aan huis die alles van begin tot eind voor je in orde maakt. En tegelijkertijd kun jij gewoon lekker je eigen ding doen! Meer weten? Bekijk montage.

Neem contact op met Boilerhuis

Met vragen over eddi of andere zaken kun je altijd terecht bij een van onze experts. Dus wil je meer informatie? Dan staan onze experts graag voor je klaar via de chat, mail en telefoon.