Het verschil tussen een Close-in en Close-up boiler

Het verschil tussen een Close-in en Close-up boiler

Ben je op zoek naar een kleine boiler voor in de keuken? Dan kom je al snel uit bij een close-in of close- up boiler, waarvan de overkoepelende benaming keukenboiler is. Een keukenboiler is een compacte boiler die jou in de keuken voorziet van warm water. Maar heb je dan close in of close up nodig? Wij leggen je graag het verschil tussen de twee uit!

Waarom een keukenboiler?

Een keukenboiler is ideaal voor iedereen die graag direct warm water tapt in de keuken. Deze boiler heeft namelijk een eigen opslagvat en staat dus volledig los van het centrale verwarmingssysteem, waardoor de afstand die het warme water aflegt erg kort is. Ten opzichte van een reguliere boiler heeft de keukenboiler een kleine opslag. De capaciteit varieert namelijk van 5 tot en met 15 liter. Maar deze capaciteit zorgt er wel voor dat je de boiler gemakkelijk kwijt kunt in de keuken. Verder neem je een keukenboiler vooral voor de korte opwarmtijd en het verminderen van je gasverbruik.

Verschil Close-in en Close-up boiler

Er is één groot verschil tussen een close in boiler en een close up boiler. De close in boiler wordt namelijk onder de gootsteen geplaatst en de close up boiler wordt boven de keukenkraan opgehangen. De boilers verschillen dus alleen in de aansluiting, verder werken ze precies hetzelfde. Beide boilers zijn elektrisch en voorzien je direct van warm water in de keuken. Heb je dus voldoende ruimte in de keukenkastjes onder de kraan? Dan kun je gerust voor een close in boiler kiezen en deze in een van die kastjes plaatsen. Heb je die ruimte niet? Ga dan voor een close up boiler, welke dus gemakkelijk boven de keukenkraan wordt opgehangen.

Voordelen van een Close-in boiler

Een close in boiler is dus top als je graag direct warm water hebt in de keuken. Vanwege de kleine afstand die het water aflegt tussen het vat en de kraan, is direct warm water een zekerheid. Verder is de boiler dus elektrisch, waardoor je niet alleen op water bespaart maar ook op energie. Daarnaast is het grootste voordeel natuurlijk de gemakkelijke installatie. De boiler kan namelijk gewoon in een van de keukenkastjes worden geplaatst onder de gootsteen. Zo geniet je van warm water én van een strakke keuken!

Voordelen van een Close-up boiler

Natuurlijk gelden de eerste voordelen van de close in boiler ook voor de close up boiler. Het directe warme water, de elektrische werking en het besparen op water en energie hoort dus ook allemaal bij deze boiler. Het grootste voordeel van de close up boiler is echter dat hij perfect is voor iedereen die weinig tot geen ruimte over heeft in de keukenkastjes onder de kraan. Bij wie een boiler daar namelijk niet meer past, kan hem dus simpelweg ophangen boven de kraan.

Dus, Close-in of Close-up?

Welke boiler jij nodig hebt, hangt natuurlijk helemaal af van jouw huishouden. Kijk dus vooral naar de hoeveelheid ruimte die je hebt in de keuken. Heb je voldoende ruimte voor een close in boiler (15 liter = gemiddeld H452 x B300 x D285) en weet je zeker dat je die ruimte niet nodig hebt voor iets anders? Ga dan voor close in. Heb je geen ruimte in de kastjes of denk je de ruimte nodig te hebben voor iets anders? Ga dan voor close up en laat je boiler ophangen.

Neem contact op met Boilerhuis

Uiteraard staan we graag voor je klaar als je nog vragen hebt. Zit je dus nog met vraagtekens of wil je even iets overleggen? Chat, mail of bel ons dan gerust!