De modellen, voordelen en de prijzen van Itho Daalderop

Ben jij je aan het oriënteren op een Itho Daalderop boiler? Dan wil je misschien van alles weten over de mogelijkheden. Lees daarom gerust verder want in deze blog belichten we alle verschillende modellen, de voordelen én de prijzen van Itho Daalderop boilers.

Wat is Itho Daalderop?

Itho Daalderop is al 20 jaar marktleider op het gebied van duurzame verwarming. Een van de grootste doelen van het merk is om een zo comfortabel en gezond mogelijk binnenklimaat te creëren. Dit doen ze door volledig van het gas af te gaan en compleet voor elektrische oplossingen te gaan. Itho Daalderop noemt zichzelf dan ook 100% gasloos en 100% elektrisch.

Verder is het een echte Nederlandse onderneming. Hiermee wordt bedoeld dat de focus van Itho Daalderop puur en alleen ligt op de Nederlandse woning. Dit betekent dus volledige aansluiting op de Nederlandse behoeften en klimaatomstandigheden. Zo weet je met een boiler van Itho Daalderop dus zeker dat jouw wensen worden vervuld.

Voordelen van een Itho Daalderop boiler

Het merk kent vele voordelen, het is immers een échte marktleider. Een van de grootste voordelen is toch echt wel dat de focus alleen op de Nederlandse woning ligt. Maar dat is niet alles, daarom hebben wij een aantal van de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • De kwaliteit van de producten is uitstekend. Hier heeft het merk dan ook al meerdere awards voor gewonnen.
 • De toespitsing ligt volledig op de energietransitie en van het gas afkomen. Dit maakt Itho Daalderop een enorm milieubewuste keuze. Het merk maakt dan ook onderdeel uit van ‘Climate for life’.
 • De klanttevredenheid is enorm hoog. Dat heeft er onder meer voor gezorgd dat inmiddels al twee op de drie huishoudens zijn voorzien van een Itho Daalderop systeem.

Itho Daalderop boiler modellen

Je kunt bij Itho Daalderop terecht voor verschillende soorten boilers. Iedereen heeft natuurlijk andere wensen en behoeften, en dat begrijpt het merk als geen ander. In het assortiment vind je daarom verschillende soorten keukenboilers en grote boilers. Om je een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden, hebben wij ze allemaal voor je onder elkaar gezet.

Keukenboilers

Een keukenboiler voorziet jou van warm water in de keuken. Het is een compact toestel dat je in de buurt van je kraan plaatst, waardoor je altijd direct warm water bij de hand hebt. Itho Daalderop biedt keukenboilers in drie verschillende opstellingen:

 • Close-in: plaats je onder de gootsteen
 • Close-up: hang je op boven de keukenkraan
 • Plintboiler: is zo compact dat je hem achter de plint plaatst, bijvoorbeeld in het kastje onder de gootsteen

Naast de verschillende opstellingen kun je ook nog kiezen tussen drie capaciteiten:

 • 5 liter: voor wanneer je weinig warm water gebruikt in de keuken (denk aan sporadisch iets afwassen)
 • 10 liter: voor wanneer 5 liter te weinig is, maar 15 liter weer te groot
 • 15 liter: voor wanneer je veel warm water gebruikt in de keuken (denk aan vaak afwassen en het vullen van pannen)

Voor meer informatie over elk type kun je het beste alle Itho Daalderop keukenboilers bekijken.

Elektrische boilers

Een grote boiler voorziet jouw gehele woning van sanitair warm water. Dit geldt dus voor het water waar je warm mee doucht, mee in bad gaat en het warme water dat je aan de wastafel gebruikt. Deze boilers werken overigens ook voor mobiel sanitair. De grote boilers van Itho Daalderop zijn er in verschillende formaten:

 • 30 liter: passend voor een gemiddeld huishouden van 1 persoon
 • 50 liter: passend voor een gemiddeld huishouden van 2 personen
 • 60 liter: passend voor een gemiddeld huishouden van 2 à 3 personen
 • 80 liter: passend voor een gemiddeld huishouden van 3 personen
 • 120 liter: passend voor een gemiddeld huishouden van 4 à 5 personen
 • 150 liter: passend voor een gemiddeld huishouden van 5+ personen

Naast de formaten zijn er ook verschillen in de uitvoeringen:

 • Smart-upp: de energiezuinigste boiler in het assortiment. Hij is voorzien van een zelflerend tapvermogen en een app.
 • Mono: maakt gebruik van nachtstroom.
 • Mono Plus: heeft een verwarmingselement met een hoog vermogen. Dit zorgt voor snelle opwarming van het water.
 • Mono-3: is voorzien van drie verwarmingselementen en maakt gebruik van driefasenkrachtstroom.
 • Duo: een combinatie van Mono en Mono Plus. Deze maakt voornamelijk gebruik van goedkope nachtstroom, maar je kunt overdag alsnog snel bijverwarmen.

Voor meer informatie over elk model kun je het beste alle Itho Daalderop grote boilers bekijken.

Itho Daalderop boiler prijzen

Wanneer je een boiler gaat uitkiezen, kijk je natuurlijk ook naar wat het gaat kosten. Het kan namelijk best een investering zijn, maar je krijgt er ook weer een hoop voor terug. Je wordt namelijk voorzien van ultiem comfort, maar helpt tegelijkertijd ook het milieu een handje.

De prijzen voor Itho Daalderop keukenboilers liggen ongeveer tussen de €205,- en €335,-. Alle close-in boilers, close-up boilers en plintboilers van het merk vallen binnen deze prijsklasse. Zo heb je dus voor een mooie prijs altijd direct warm water in de keuken. En omdat hij elektrisch is, betaal je gelukkig geen gaskosten meer.

De prijzen voor Itho Daalderop grote boilers liggen natuurlijk iets hoger. Dat komt doordat dit grotere toestellen zijn met een groter doeleinde: jouw hele woning voorzien van sanitair warm water. Een grote boiler van Itho Daalderop kost ongeveer tussen de  €749,- en €1.919,-. Ook voor deze modellen geldt dat je investeert in je eigen comfort, het milieu en op lange termijn ook je eigen portemonnee.

Wil je een uitgebreidere uitwerking van alle prijzen zien? Bekijk dan eens onze blog over de prijzen van de verschillende boilers.

Boiler montageservice van Boilerhuis

Laat jij jouw boiler liever monteren door een professional? Die klus is zo geklaard met onze montageservice. Met slechts een paar drukken op de knop klopt er namelijk een erkende specialist op de voordeur. Deze specialist neemt het gehele proces uit handen en zorgt ervoor dat alles tiptop in orde wordt geïnstalleerd. Dat betekent dus dat jij gewoon je eigen ding kunt doen en in no time geniet van warm water! Meer informatie vind je bij montage.

Neem contact op met Boilerhuis

Je kunt met al je vragen terecht bij onze experts. Wil je dus meer weten over deze boilers of heb je nog andere vragen? Twijfel niet en neem contact op via de chat, mail of telefoon.