De voordelen van de Stiebel Eltron boilers

Wat zijn de voordelen van een Stiebel Eltron boiler?

Ben je op zoek naar een goede boiler? Dan is Stiebel Eltron echt een grote aanrader. De boilers van het merk kennen namelijk vele voordelen, welke we in deze blog met je zullen delen. Dus ben je benieuwd wat de boilers van Stiebel Eltron nou zo geweldig maakt? Lees dan gauw verder!

Waarom een boiler?

Wanneer je in huis van warm water wil genieten, heb je een boiler nodig. Een boiler zorgt er namelijk voor dat jij lekker warm kunt douchen, in bad kunt en warm water kunt tappen aan de wastafel. Dat maakt de boiler, ook als je een cv-ketel hebt, dus een essentieel onderdeel van het huishouden. Wil je meer weten over de boiler zelf? Bekijk dan eens deze blog.

Over Stiebel Eltron

De focus van Stiebel Eltron ligt vanaf het begin al op technologische vooruitgang. De organisatie streeft altijd naar verbetering, wat overigens ook de grootste drijfveer is. Met dat uitgangspunt probeert het merk ons met nieuwe en innovatieve denkwijzen verder te brengen in de toekomst.

Verder staat Stiebel Eltron voor groene energie en slimme technologie. Met deze combinatie wil de organisatie ons verzekeren van een duurzame toekomst. En daar zijn ze een heel eind mee op weg. Stiebel Eltron is namelijk niet voor niets een van de marktleiders in gebouwentechniek en groene technologie.

Met inmiddels al 100 jaar aan ervaring weet Stiebel Eltron ons precies te bieden wat wij nodig hebben in huis. Het is dus niet gek dat de boilers van het merk zoveel voordelen met zich meebrengen. Laten we nu een aantal van de belangrijkste behandelen.

1. De kwaliteit

Stiebel Eltron staat erom bekend dat ze verschillende factoren combineren om het gewenste succes te behalen. Dit zijn factoren die het merk maken tot wat het is. Deze combinatie is de formule achter elk zegevierend aspect binnen de organisatie.

Een van deze fundamentele elementen is kwaliteit. Kwaliteit is vanaf dag één al een van de belangrijkste onderdelen van de organisatie. Stiebel Eltron houdt zich namelijk tot de dag van vandaag aan het basisprincipe van oprichter Dr. Theodor Stiebel: het ontwikkelen en produceren van innovatieve producten op het hoogste kwaliteitsniveau.

Dit principe is in 1924 ontstaan en zelfs 100 jaar later wordt alles hieraan getoetst om de best mogelijke kwaliteit te blijven garanderen. Daarom zijn de boilers van het merk ook van niets minder dan de allerhoogst mogelijke kwaliteit wat zorgt voor een uitstekende werking en lange levensduur.

Kwaliteit stopt bij het merk overigens niet bij de producten die ze ontwikkelen. Stiebel Eltron wil namelijk ook de kwaliteit van onze levens verbeteren. Meer hierover volgt in het volgende voordeel.

2. Duurzaamheid

Zoals eerder beschreven is Stiebel Eltron dus echt een marktleider in groene technologie. Het merk geeft enorm om duurzaamheid en zet zich volledig in voor een groene toekomst. Op deze manier wil de organisatie de kwaliteit van ons leven optimaliseren, door ons te voorzien van een gezondere leefomgeving.

Bij Stiebel Eltron heb je dus het beste van twee werelden. Je geniet aan de ene kant namelijk van duurzame oplossingen die beter zijn voor jou én voor het milieu. Aan de andere kant geniet je ook nog eens van comfort. Verduurzamen hoeft dus niet te betekenen dat je op comfort inlevert. Met Stiebel Eltron heb je het gewoon allebei.

Stiebel Eltron gelooft in de toekomst van elektriciteit uit duurzame energiebronnen. Daarom zijn de boilers van het merk allemaal volledig elektrisch. Je verbruikt met zo’n toestel op zich dus geen aardgas. Hiermee helpt Stiebel Eltron met het verlagen van onze CO2-uitstoot en kunnen we dus helemaal met de energietransitie meebewegen.

3. De prijs

De prijs-kwaliteitverhouding van de Stiebel Eltron boilers is ongekend. Want kijkend naar de huidige markt van soortgelijke boilers, ligt de prijs van de Stiebel Eltron boilers aanzienlijk lager. Zo heb je van dit merk namelijk al een 150 liter boiler rond de €400,-.

Maar laat je niet misleiden door de lagere prijzen. Dit zegt namelijk niets over de kwaliteit van de toestellen. Zoals eerder vastgesteld is de kwaliteit van de boilers namelijk buitengewoon. Hier heeft Stiebel Eltron zelfs al verschillende awards voor in ontvangst mogen nemen!

Daarnaast zijn de boilers van het merk elektrisch en ontwikkeld met duurzaamheid als een van de uitgangspunten. Dit zorgt er dus voor dat je op de lange termijn nóg voordeliger uit bent met een boiler van het merk. Dus ben je op zoek naar de beste kwaliteit én de beste prijs? Dan moet je echt bij Stiebel Eltron zijn.

4. Het grote assortiment

Naast kwaliteit biedt het merk ook verscheidenheid. Het assortiment van Stiebel Eltron is namelijk ontzettend breed. Dit creëert toegankelijkheid voor ons allemaal, omdat je in principe altijd een boiler kunt vinden die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Je kunt dus bij Stiebel Eltron terecht wanneer je op zoek bent naar een elektrische boiler. En het gaat hierbij niet alleen om grote boilers voor sanitair warm water. Het merk heeft namelijk ook keukenboilers in het assortiment. Om je een beeld te geven van wat je allemaal bij het merk kunt vinden, hebben wij de mogelijkheden even voor je opgesomd.

Keukenboilers

  • 5 liter: voor huishoudens die slechts een beetje warm water gebruiken in de keuken (denk aan hier en daar wat afwassen)
  • 10 liter: voor huishoudens die 5 liter te weinig vinden, maar 15 weer te veel
  • 15 liter: voor huishoudens die veel warm water gebruiken in de keuken (denk aan regelmatig warm afwassen en pannen vullen met heet water)

Grote boilers

  • 30 liter: voor een gemiddeld eenpersoonshuishouden
  • 50 liter: voor een gemiddeld huishouden van 2 personen
  • 80 liter: voor een gemiddeld huishouden van 3 personen
  • 100 liter: voor een gemiddeld huishouden van 4 personen
  • 120 liter: voor een gemiddeld huishouden van 5 personen
  • 150 liter: voor een gemiddeld huishouden van 5+ personen

Klinken al deze voordelen jou ook goed in de oren? Bekijk dan gerust het assortiment van Stiebel Eltron boilers. Daar zit ongetwijfeld ook de perfecte boiler voor jou tussen!

Boiler installatieservice van Boilerhuis

Zie jij ook liever een specialist de handen uit de mouwen steken? Twijfel dan niet om gebruik te maken van onze installatieservice. Je ontvangt dan namelijk een erkende professional aan huis die de installatie van jouw boiler van A tot Z in orde maakt. Dat betekent dus dat jij lekker je eigen ding kunt doen, en voor je het weet geniet van heerlijk warm water. Meer informatie over deze service vind je bij montage.

Neem contact op met Boilerhuis

Heb je nog vragen over de boilers van Stiebel Eltron of wil je ergens anders meer over weten? Chat, mail of bel dan gerust met een van onze experts. Zij staan graag voor jou klaar.