Stiebel Eltron boilers

Welke soorten boilers heeft Stiebel Eltron

Wanneer je een boiler gaat uitzoeken, kom je er al snel achter dat er enorm veel keus is. Dit kan het lastiger maken om de knoop door te hakken. Daarom geven wij je graag een overzicht van de verschillende Stiebel Eltron boilers. Het merk biedt namelijk boilers van zeer hoge kwaliteit. Wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn? Lees dan snel verder.

Wat is een boiler?

Een boiler is een vat dat gevuld is met water. Dit vat is voorzien van verwarmingselementen, die ervoor zorgen dat het water wordt opgewarmd. Met dit warme water wordt jouw woning voorzien van sanitair warm water. Dus lekker heet douchen of de vaat afwassen met warm water? Dat kan allemaal dankzij zo’n boiler.

Over Stiebel Eltron

Stiebel Eltron is al actief in Nederland sinds 1977. Het merk heeft dus al veel ervaring in het vak, en weet die expertise altijd te vertalen naar nieuwe en innovatieve oplossingen. Stiebel Eltron werkt er dagelijks hard aan om ons wooncomfort te optimaliseren. Uiteraard aan de hand van groene energie en slimme technologie.

Het principe van Stiebel Eltron is vanaf dag één altijd hetzelfde gebleven: staan voor de ontwikkeling en producering van innovatieve producten met het hoogste kwaliteitsniveau. Deze norm heeft oprichter Dr. Theodor Stiebel opgesteld en wordt tot de dag van vandaag nageleefd. Daarom kunnen we altijd op het merk rekenen voor de best passende oplossingen van de beste kwaliteit.

Waarom een Stiebel Eltron boiler?

Ga je een nieuwe boiler uitzoeken, dan wil je natuurlijk het beste van het beste. Je wil zekerheid over een uitstekend werkende boiler, die precies naar verwachting is en misschien zelfs nog iets meer dan dat. Die zekerheid heb je bij Stiebel Eltron. Het merk blijft namelijk continu ontwikkelen en verbeteren, waardoor jouw wensen altijd op de best mogelijke manier worden vervuld. Enkele redenen om een Stiebel Eltron boiler te kiezen zijn:

 • Het is een van de topbedrijven in Europa voor gebouwentechniek op basis van duurzame energiebronnen
 • Je geniet van kwaliteit op het allerhoogste niveau
 • Er wordt gebruik gemaakt van intelligentie in de oplossingen waardoor ze nog beter op jou zijn afgestemd

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze blog over de voordelen van Stiebel Eltron boilers.

Stiebel Eltron keukenboilers

Een keukenboiler is een kleine boiler die jou in de keuken voorziet van warm water. Je kunt hem onder de gootsteen monteren in een kastje (close-in) of ophangen boven de kraan (close-up).

Het fijne aan zo’n keukenboiler is dat je vrijwel niet hoeft te wachten op het warme water. Dit komt doordat de afstand die het water aflegt tussen de boiler en de kraan erg klein is. Stiebel Eltron heeft verschillende keukenboilers, beginnend bij 5 liter en oplopend tot 15 liter.

Keukenboiler 5 liter

Dit type boiler kies je wanneer je vrij weinig warm water gebruikt in de keuken. Dus bijvoorbeeld als je echt alleen hier en daar wat afwast met heet water. Je zou in dit geval kunnen gaan voor de SHU 5 Sli. Deze plaats je onder de gootsteen en je geniet ermee van warm water tot wel 82°C.

Keukenboiler 10 liter

Dit is een echte middelmaat. Perfect dus voor iedereen die 5 liter te weinig vindt, maar 15 liter juist weer te veel vindt. Lijkt dit jou wel wat? Dan kun je gaan voor het SHC model, een zuinige boiler waarmee je geniet van warm water tot wel 65°C. Deze is zowel in een close-in als close-up variant verkrijgbaar.

Keukenboiler 15 liter

Zo’n boiler past het beste bij huishoudens die veel warm water gebruiken in de keuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelmatig vullen van pannen en veel afwassen met heet water. Je zou hier ook kunnen gaan voor het SHC model maar dan de 15 liter uitvoering. Let op: deze heeft alleen een close-in versie.

Stiebel Eltron grote boilers

Een grote boiler voorziet jouw gehele woning van sanitair warm water. Dit is het water waar je lekker warm mee doucht, mee in bad gaat en natuurlijk ook het warme water dat je tapt aan de wastafel. Stiebel Eltron heeft een breed assortiment als het gaat om grote boilers.

Met zo veel keus wil je natuurlijk wel de best passende beslissing maken. Daarom is het allereerst handig om te weten welke capaciteit het beste past bij jouw huishouden.

 • 30 liter: gemiddeld eenpersoonshuishouden
 • 50 liter: gemiddeld tweepersoonshuishouden
 • 80 liter: gemiddeld huishouden van 3 personen
 • 100 liter: gemiddeld huishouden van 3 à 4 personen
 • 120 liter: gemiddeld huishouden van 4 personen
 • 150 liter: gemiddeld huishouden van 4+ personen die veel warm water gebruiken

Heb je jouw gewenste capaciteit gevonden? Dan kun je de mogelijkheden binnen die categorie gaan ontdekken. Dit kun je het beste doen door te kijken welke uitvoering het beste bij jou past:

 • PSH Classic: standaard elektrische boiler met een vermogen van 1800W.
 • PSH Universal: standaard elektrische boiler met een vermogen van 3000W.
 • SHZ LCD: voorzien van een meer geavanceerde en nauwkeurige bediening waarmee je jouw warmwaterverbruik kunt aanpassen aan je behoeften. Hiermee bespaar je dus meer water en energie. Heeft een vermogen tussen de 1kW en 6kW.

Stiebel Eltron doorstromers

Naast de keukenboilers en grote boilers bestaan er ook nog Stiebel Eltron doorstromers. Een doorstromer is geen boiler met een opslagvat. Het water wordt met dit toestel dankzij een opwarmelement namelijk direct opgewarmd wanneer hier vraag naar is. Het uiteindelijke doel blijft dus hetzelfde: jouw woning voorzien van sanitair warm water.

Stiebel Eltron biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van doorstromers. Hierbij zit het verschil hem voornamelijk in het vermogen van de toestellen. Kijk daarom goed wat de behoeften van jouw huishouden zijn en maak op basis daarvan een keuze.

Boiler installatieservice van Boilerhuis

Jouw boiler laten installeren door een specialist? Dat kan door gebruik te maken van onze installatieservice. Met deze service kies je voor het ultieme gemak. Je ontvangt namelijk een erkende professional aan huis die het gehele proces van je overneemt. Jij kunt dus gewoon je eigen ding doen, en in no time genieten van warm water. Meer informatie over deze service vind je bij montage.

Neem contact op met Boilerhuis

Wil je meer weten over de boilers van Stiebel Eltron of heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze experts. Met veel plezier staan zij voor je klaar via de chat, mail en telefoon.