Elektrische boiler kiezen

Wil je een elektrische boiler kiezen maar weet je niet welke? Wil je daarnaast het gasverbruik in huis verminderen? Dan is een elektrische boiler kopen de perfecte plek om te beginnen. Een elektrische boiler voorziet jou namelijk ook van warm water in huis, maar je verlaagt hiermee de rekeningen én bent goed bezig voor het milieu!

Wat is een elektrische boiler?

Een elektrische boiler zorgt ervoor dat jij warm water kunt gebruiken in jouw gehele woning. Dit doet de boiler zonder gebruik te maken van aardgas, dus puur vanuit elektriciteit. Een elektrische boiler is voorzien van een goed geïsoleerd opslagvat waar het water op temperatuur wordt gehouden. Dit betekent dus dat je altijd direct toegang hebt tot warm water in huis. Tenzij je natuurlijk de gehele inhoud van de boiler in één keer gebruikt, dan zul je heel even moeten wachten. Daarom is het goed om de juiste capaciteit te kiezen, meer daarover lees je hieronder.

Waarom een elektrische boiler?

Een elektrische boiler is dus voordeliger dan een boiler op gas. Hiermee verminder je dus je gasverbruik en help je zowel je eigen portemonnee als het milieu. Verder is zo’n boiler gemakkelijk te installeren omdat je niet meer nodig hebt dan een elektriciteitsaansluiting. Het onderhoud is in verhouding ook veel minder dan met een traditionele boiler. Je kunt met een elektrische boiler meerdere tappunten tegelijk verwarmen en je geniet ook van een lange levensduur.

De Stiebel Eltron elektrische boiler 120 liter PSH Universal bij Boilerhuis
Stiebel Eltron elektrische boiler 120 liter PSH Universal

De verschillende typen boilers

Er bestaan verschillende soorten elektrische boilers. Zo heb je de grote boilers, keukenboilers en doorstroomboilers. Weet je nog niet wat voor boiler jij nodig hebt? Wij hebben ze hier allemaal voor je uitgelicht.

Grote boilers

Een grote boiler neem je om je gehele woning te voorzien van warm water. Dit betekent dus warm douchen, warm in bad gaan en meer. Vanwege de goede isolatie van zo’n boiler wordt het water goed warm gehouden, wat enorm scheelt in het energieverbruik. Verder zijn grote boilers er in veel verschillende capaciteiten, waardoor er voor elk huishouden wel een passende boiler is.

Om te kunnen bepalen welke grootte van het boilervat het beste bij jou past, is het gedrag en het aantal liters wat je per dag gemiddeld verbruikt tijdens het douchen. Daarnaast hou rekening met de grote van je douchekop en/of het een waterbesparende kop is. Want met een waterbesparende douchekop maak je gebruik van minder water en energie.

  • 30 liter is geschikt voor een eenpersoonshuishouden.
  • 50 liter is geschikt voor een eenpersoonshuishouden dat iets meer water gebruikt.
  • 60 liter is geschikt voor een huishouden van 1 à 2 personen.
  • 80 liter is geschikt voor een huishouden van 3 personen.
  • 100 liter is geschikt voor een huishouden van 3 à 4 personen.
  • 120 liter is geschikt voor een huishouden van 4 personen.
  • 150 liter is geschikt voor een groot gezin dat veel warm water gebruikt.

675,00

1.429,00

659,00

1.549,00

278,00

1.220,00

Keukenboilers

Een keukenboiler is een boiler die voornamelijk in keukens gebruikt wordt. Deze boilers zijn compact en gemakkelijk te plaatsen. Het fijne aan zo’n boiler is dat hij onafhankelijk is van het centrale verwarmingssysteem. Hierdoor plaats je hem dicht in de buurt van de keukenkraan, wat ervoor zorgt dat je altijd direct warm water tot je beschikking hebt. Ook de keukenboilers komen in verschillende capaciteiten:

  • 5 liter: weinig gebruik van warm water in de keuken (wanneer je alleen hier en daar wat warm water gebruikt).
  • 10 liter: gemiddeld gebruik van warm water in de keuken (kleine dingen afspoelen, af en toe een pannetje vullen, et cetera).
  • 15 liter: veel gebruik van warm water in de keuken (regelmatig afwassen, pannen vullen, et cetera).

Naast verschillende capaciteiten komen keukenboilers ook in verschillende uitvoeringen. Deze uitvoeringen zijn:

279,00

209,00

279,00

225,00

254,00

331,00

Doorstromers

Een doorstromer heeft geen opslagvat zoals de grote boilers en keukenboilers. Bij een doorstromer wordt het water pas verwarmd op het moment dat je het nodig hebt. Dit betekent dus dat je nóg meer energie bespaart. Je geniet met zo’n boiler alsnog snel van warm water, hij staat namelijk altijd op stand-by. Omdat een doorstroomboiler geen vat heeft is hij erg compact, je hebt hier dus niet veel ruimte voor nodig.

639,00

639,00

De verschillende merken

Twee marktleiders op het gebied van warm water oplossingen zijn Stiebel Eltron en Itho Daalderop. De twee hebben veel overeenkomsten, maar uiteraard ook eigen vlakken waar zij op uitblinken.

Itho Daalderop

Itho Daalderop staat ook voor verduurzaming, maar richt zich voornamelijk op de Nederlandse markt. Omdat het bedrijf de Nederlandse woning van binnen en van buiten kent, weten zij precies waar de behoeften en verbeteringen liggen. Ook bij Itho Daalderop behoud je dus al je comfort wanneer je naar een duurzamer huishouden beweegt. Een van de grootste doelen van de organisatie is om 100% gasloos te worden. Dit doen zij door kwalitatieve toestellen te bieden die geen gas nodig hebben om te werken.

Garantie

Voor alle Itho Daalderop producten geldt een standaard fabrieksgarantie van twee jaar. Hierbij wordt het product of de onderdelen daarvan kosteloos vervangen of gerepareerd.Voor geleverde onderdelen geldt een garantietermijn van een jaar.

Producten die geleverd zijn met een garantieregistratiekaart en een serienummer hebben kunnen geregistreerd worden voor verlengde garantie. Dit betekent dat de fabrieksgarantie verlengd wordt met 3 of 5 jaar onderdelengarantie. Je maakt hier gebruik van door het product binnen twee maanden na installatiedatum te registreren.

Stiebel Eltron

Stiebel Eltron gelooft dat groene energie en slimme technologie de toekomst zijn. Dit is ook zeker terug te zien in hoe de organisatie te werk gaat. Het familiebedrijf is namelijk enorm innovatief. Met alle ervaring die zij al sinds 1924 opdoen, verbeteren zij dagelijks de kwaliteit van hun aanbod. Dit doet het bedrijf zo goed dat het inmiddels een wereldwijd succes is. Stiebel Eltron werkt hard om huishoudens over de hele wereld te verduurzamen, waarbij niemand hoeft in te leveren op comfort.

Garantie

Voor de producten van Stiebel Eltron die opgenomen zijn in de prijslijst geldt er een garantie van 2 jaar. In de eerste 2 jaren zijn werkuren en onderdelen inbegrepen. Hierin wordt aangenomen dat de toestel- en systeemfouten in de eerste twee jaren voorkomen.

Wanneer het product jonger is dan 6 maanden heb je recht op garantie op onderdeel. Als het product tussen 6 en 18 maanden gekocht is heb je uitsluitend garantie op onderdeel indien het defect aantoonbaar te verwijten is.

Welke boiler heb ik nodig?

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening moet houden bij het kiezen van een boiler. Als eerst moet je nagaan hoeveel liter je nodig heb, welke energielabel van toepassing is, hoe lang een bepaalde boiler mee gaat en de plaatsing van een elektrische boiler. Wij helpen je graag en dat lees je hieronder.

Hoeveel liter heb ik nodig?

Het is belangrijk om goed uit te zoeken hoeveel liter opslag jouw boiler moet hebben. Jouw gezinsgrootte speelt hierin dus een grote rol. Een gezin van vier personen heeft bijvoorbeeld een veel grotere boiler nodig dan een eenpersoonshuishouden. Onder het kopje “De verschillende typen boilers” heb je een overzicht gezien van welke grote boiler of keukenboiler je nodig hebt. Bij keukenboilers zijn de opties vrij beperkt, wat het maken van een keuze makkelijker maakt. Bij de grote boilers daarentegen, heb je nog best wat keus. Vind je het lastig om vanuit het eerdere overzicht een keuze te maken? Bereken dan jouw gewenste capaciteit door je totale waterverbruik in liters te delen door 2,5. Heb je bijvoorbeeld een verbruik van 250 liter per dag? Dan is een grote boiler van 100 liter perfect.

Energielabel

In deze tijd is het absoluut belangrijk om het energielabel mee te nemen in je overweging. Een boiler met een goed energielabel is goed geïsoleerd en heeft een stand-by functie. Hiermee bespaar je enorm op energie. Bij boilers met een lager energielabel koelt het water sneller af, waardoor je meer elektriciteit nodig hebt voor het verwarmen. Kijk dus goed naar het energielabel wanneer je een boiler bekijkt. Ga voor een boiler met een hoger (beter) energielabel. Daar is het milieu blij mee, maar jouw spaarpot ook!

Hoe lang gaat een boiler mee?

Zowel Stiebel Eltron als Itho Daalderop staat voor kwaliteit en dat is zeker terug te zien. Zo beschikken zij beide over meerdere keurmerken. Dit draagt bij aan een lange levensduur. Deze staat namelijk gemiddeld op zo’n 15 jaar. Kijk ook altijd goed naar de garantie op je boiler, en of je hier eventueel nog iets voor moet registreren. Na online registratie bij Itho Daalderop verleng je gratis de garantie op onderdelen met 3 of zelfs 5 jaar (afhankelijk van het product).

Plaatsing van de elektrische boiler

De plaatsing van een elektrische boiler kan vrij gemakkelijk zijn. Sommige boilers zijn wat makkelijker te plaatsen dan anderen, maar feit blijft dat je slechts een elektriciteitsaansluiting nodig hebt om hem te laten werken. Wil je zeker weten dat jouw boiler goed wordt geplaatst? Maak dan gebruik van onze installatieservice. Er komt dan een erkende monteur bij jou langs om alles van begin tot eind voor je te regelen. Leun dus lekker achterover en profiteer direct van alle voordelen!

Contact met Boilerhuis

Met vragen kun je altijd bij ons terecht. Wil je dus meer weten of wil je graag persoonlijk advies?